Early Stage Education

Alumni Story: Trym trollbinder elever med læringsopplevelser i VR og AR!

Navn: Trym Røed Arvesen
Early Stage kull: 2018 (Tredje kull),
Studiebakgrunn: Medievitenskap ved Universitet i Bergen.

image

Verden har blitt heldigital, men skolen henger ofte langt etter. Moderne teknologi kan skape vanvittig engasjerende læringsopplevelser for barn og unge, og nettopp det holder tidligere Early Stage deltaker Trym og resten av teamet bak Spellbound på med!

Ved hjelp av VR (virtual reality), AR (augmented reality) og 3D-modellering, vil de bringe kidsa i klasserommet inn i fremtiden, hvor avansert audiovisuelt innhold brukes til å skape en læringsopplevelse som står i sterk kontrast til en passiv skolebok på papir. Men nå skal jeg la Trym tale for seg, før jeg går helt inn i pitchemodus — enter Trym!

Hva holder du på med nå?

Jeg jobber som utvikler og 3D Modellør/Animatør i Spellbound. Vi er et team på 6 personer som utvikler en digital læringsplattform som vil gjøre tekstbøker levende gjennom audiovisuelt omsluttende innhold i VR og AR!


Hva lærte du i Early Stage som du får bruk for i prosjektet du holder på med nå (eller i livet forøvrig)?

I Early Stage lærte jeg flere gode brainstorming-teknikker som har vært helt supre å bruke både til skole, i Spellbound og på andre prosjekter.

Hvordan å lage en god presentasjon er også noe jeg har tatt med meg videre. Tydelige slides som sier mye uten å ha for mye tekst har gitt veldig gode tilbakemeldinger i ettertid.


Hvordan har Early Stage påvirket deg utover akkurat ferdighetene du lærte?

ES ga meg mer “guts” når det gjelder å presentere idéer uten å være redd for å drite seg ut. Å presentere i trygge omgivelser med en god gjeng gjorde meg mer fremoverlent og selvsikker. Jeg har rett og slett blitt litt glad i å holde presentasjoner og har tro på egen evne til å formidle på en god måte. Man må i blant tørre å selge skinnet litt før bjørnen er skutt.

Jeg ble også mer glad i å jobbe i team med folk som er veldig ulike meg selv. Vårt kull på Early Stage satt sammen team basert på arbeidsområder heller enn hvem man sosialt kom godt overens med, og det gjorde gruppene varierte og interessante.


Hva vil du si til studenter som vurderer å søke på neste runde av Early Stage?

Kan ikke si annet enn: Gjør det! Du vil møte interessante- og gründerinteresserte mennesker og få venner og erfaringer du vil ha med deg resten av livet!
Alumni Stories